שלום רב

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/06/2011 | 03:53 | מאת: שני

תינוק בן חצי שנה עם הרחבת אגן כליה בגלל UPJ התחיל לו חום לפני יום ולכן עשינו בדיקת שתן. יצא הכל תקין מלבד Erythrocytes U 10 Erythrocytes Field 3-4 האם זה מרמז על דלקת בדרכי השתן?האם יכול להיות מעט מזה בשתן? אין לויקוציטים בשתן תודה רבה

16/06/2011 | 09:40 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב ! השאלה מעט מורכבת יותר ממה שאת חושבת. ראשית חשוב לדעת מה חומרת ההרחבה. האם מדובר בהיצרות קלה או קשה, האם אגן הכליה מורחב בצורה קלה או משמעותית. באופן עקרוני קיים שכיחות יתר של זיהומים בדרכי השתן בילדים עם היצרות , אך במקרים של היצרות קלה בלבד השכיחות לזיהום נמוכה. דבר נוסף שחשוב לדעת זה האם לילד יש רפלוקס כלומר חזרה של שתן משלפוחית השתן לכליות (יתכן מאוד שלא עברתם בירור לכך ולרוב גם אין צורך, לכן שאלה זו תשאר בלי תשובה) ולבסוף אציין שנדיר זיהום בדרכי השתן כאשר יש רק כדוריות אדומות , אך בהחלט יתכן שכן במיוחד במקרים של היצרות אז הזיהום לעיתים נשאר "כלוא" בכליה ופחות בא לידי ביטוי בשתן בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים