התאפקות ודלקות שתן חוזרות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

02/05/2011 | 19:02 | מאת: ש

שלום ד"ר, ביתי בת 4.5 סובלת מדלקות בשתן חוזרות בשנתיים האחרונות.לפני כשנה היינו במעקב אצל נפרולוג מומחה לאחר אולטרה סאונד ולא נמצא משהו מיוחד. כעת הדלקות ממשיכות והיא מתאפקת במשך היום ,ובלילה -אם אני לא מרימה אותה, היא מפספסת פיפי. 1. במידה וזה התנהגותי, איך ניתן לפתור זאת ועזור לה? 2. עד מתי, באופן הגיוני, הרטבת לילה היא ב"נורמלי". 3. מה ההבדל בין אורולוג לנפרולוג? תודה רבה,

05/05/2011 | 13:39 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

התאפקות אצל ילד אינו סימן טוב. רצוי שתפנו לרופא. ישנם הבדלים משמעותיים בין אורולוג לנפרולוג אך בכל הקשור להרטבות יש מעט חפיפה. אורולוג באופן עקרוי מבצע ניתוחים בדרכי השתן והמין. בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים