פין קטן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

07/01/2009 | 12:38 | מאת: נגה

בני בן ה-5 נולד עם פין קטנטן. היינו אצל כמה מומחים שאמרו שבעתיד הוא יגדל. הוא כבר בן 5 והפין נראה כמו צ'ופצ'יק. רק כאשר הוא צריך פיפי (בעיקר כשהוא קם בבוקר) הפין יוצא החוצה. מה לדעתך כדאי לעשות? אנחנו מפחדים שבעתיד זה יפריע לו והוא יאבד את הבטחון.

07/01/2009 | 17:11 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

חשוב לקבוע אם מדובר באורך פין נורמלי או פין קטן מעבר לנורמה. במקרים נדירים אלו לעיתים יש לבצע בירור הורמונלי. במשך הילדות הפין כמעט אינו גדל, בגיל ההתבגרות מתחילה גדילה של הפין. כמו כן יתכן שאת מתארת מצב של פין חבוי ולא פין קטן ממליץ בדיקת אורולוג ילדים, לעיתים יש להיוועץ גם עם אנדוקרינולוג בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים