שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

27/02/2011 | 19:51 | מאת: סיון

שלום לפני חודש רשמתי לך את המיפוי של בני הרחבת אגן כליה עד 1 ללא דלקות רשמת לי שהמפוי תקין ללא חסימה שאלתי היא כול כליה מתפקדת אחד 46 אחד 54 שאלתי האים בעתיד התפקוד יכול לרדת ? האים הילד נולד ככה תודה רבה ויישר כוח אתה רופא מאווד מקסים לציין הילד בן 5 וחצי

05/03/2011 | 13:21 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

תודה על המחמאה. צריך לעקוב אחר כליות אלו , במידה ובבדיקות US חוזרות יש החמרה בהרחבה או זיהומים בדרכי השתן צריך לשקול ביצוע מיפוי חוזר. ציינת שהילד בן חמש וחצי , סביר להניח שהתפקוד הכלייתי יהיה יציב אך כפי שציינתי צריך להמשיך מעקב פן תהיה הידרדרות מסוימת. בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים