התאפקויות לפיפי וקקי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

24/12/2010 | 18:52 | מאת: שירן

שלום, יש לי ילדה בת 4.5. היא התחילה השנה בגן עיריה. בחודשיים האחרונים היא התחילה עם תופעה של התאפקויות לפיפי ולקקי. גם בגן, גם בבית , גם אצל סבא וסבתא. בקניון. היא ממש מתכופפת ומכניסה את הקקי פנימה וכנ"ל לפיפי. מה לעשות? וזו לא עצירות כי מידי פעם היא כן מוציאה צואה רגילה בשירותים. אין לה פצע בפי הטבעת. ביררתי בגן וגם שאלתי את הילדה בעדינות אם מישהו מציק לה בגן (במהלך השירותים). פשוט לא יודעת מה לעשות!!!

27/12/2010 | 00:02 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

עליכם להתייחס לתופעה זו ברצינות. מה שמתחיל לעיתים כבעיה התנהגותית יכול להתפתח בסופו של דבר להפרעה קשה בדרכי השתן. טיפול ע"י אורולוג, פסיכולוג וטיפולים נוספים יכולים לעזור בבעיה. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים