דם בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/03/2009 | 21:07 | מאת: סיון

לבני בן ה-3 הופיע דם בשתן בהיקף רחב למשך יום אחד , התופעה נעלמה עוד באותו יום. בדיקות דם ואולטראסאונד לא הראו משהו חריג , הומלץ לנו לערוך בדיקת vcug . האם אין ברירה אחרת ? הבדיקה נראית פולשנית ואגרסיבית יחסית לגילו הצעיר של בני , אך אולי יש אפשרות נוספת , אשמח לתשובתך

10/03/2009 | 12:22 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

רצוי יעוץ של אורולוג ונפרולוג ילדים דם בשתן בילדים ממצא לא נפוץ. אינני מכיר את המקרה ואני לא מודע לכל הפרטים הרפואים לכן אינני רוצה לבטל המלצה של רופא אחר. במידה והבדיקה נראת לך פולשנית ואינך רוצה לבצע אותה תפני לאורולוג שאת סומכת עליו ותחליטו ביחד על המשך הבירור והטיפול. רצוי להתחיל בבדיקת US שהינה בדיקה לא פולשנית וללא קרינה. כמו כן חייבים לבצע בדיקת שתן בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים