הדרונפרוזיס

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

22/11/2010 | 23:35 | מאת: דניאלה

שלום יש לי ילד בן 3 חודשים וכבר בסקירת מערכות נמצאה הרחבת ממ' מימין ללא הרחבת שופכן כליה שמאלית תקינה וכיס שתן תקין. מתפתח ומטיל שתן היטב נימול ומטופל כרגע בצפורל. יש לנו עוד ילד בן שנתיים בריא. במכתב שיחרור מתה"ש בוצע סונר לאחר לידה שהדגים הידרוניפרוזיס משמעותי מימין אחרי כחודש בוצע סונר בשניידר המראה על הדרונפרוזיס בדרגה 4 מימין ללא הרחבת שופכן, כליה שמאלית וכיס שתן תקין. התבקשנו לעשות מיפוי דינמי MG3 המראה על כליה שמאלית תקינה וכליה ימינית תפקוד של 11%. אחרי התיעצות עם הרופא המטפל בשניידר הגענו למסכנה שיש 4 דרכי פיתרונות שהייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת והם: - להוציא את הכליה. - להשאיר את הכליה איך שהיא ולראות מה מתפתח. - להחדיר צינורית לפין ודרך זה לפתוח את החסימה. - או לעשות ניתוח המאפשר לפתוח את ההצרות בפילופלסטיה. השאלה שלי היא מה הדבר הנכון לעשות מבין ארבעת האפשרויות ועם זה חייב לעשות בגיל מוקדם כזה? והאם הכליה יכולה להדרדר עוד בתפקודה זאת אומרת האם היא יכולה להפסיק לפעול? האם יש עוד אפשרויות?

24/11/2010 | 14:34 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב ! אכן בעיה לא פשוטה , ובעצם ההחלטה אינה קלה. מניתם את כל האפשרויות. קיימת אפשרות נוספת וזה להחדיר צינור מהמותן במקום דרך הפין. רצוי שתבואו ליעוץ מסודר. אני נוהג לראות את כל הצילומים בעצמי , יש לכך חשיבות רבה. חשוב לדעת איך נראה הפרנכימה של הכליה. בהחלט יכול להיות מצב שהכליה תפסיק לתפקד, במיוחד אם מדובר בחסימה בכל מקרה שיהיה בהצלחה בכל מה שתחליטו בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים