היפוספידאס

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

06/01/2009 | 13:26 | מאת: גדי

לבני יש היפוספידאס בעטרה, האם מומלץ לעשות לו ניתוח? ובמה כרוך הניתוח?

06/01/2009 | 17:06 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

כדי לענות על שאלה זו צריך לבדוק את בנך. ישנם מספר גורמים המשפעים על ההחלטה הניתוחית: מיקום הפתח, היצרות של הפתח ועוד. בד"כ במקרה שאתה מתאר הניתוח הינו קוסמטי בלבד, כלומר גם אם לא יבוצע הניתוח לא תהיה פגיעה בתפקוד בעתיד. הניתוח עורך כשעה עד שעתיים, במקרים מסוימים משאירים תומכן בשופכה למשך כשבוע. ברוב המקומות משחחרים את הילד הביתה יום לאחר הניתוח וקוראים לביקורת כשבוע לאחר הניתוח להוצאת הסטנט. שוב ברצוני להדגיש שכדי להחליט לגבי הניתוח צריך לבדוק אותו בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים