אשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

04/09/2009 | 06:44 | מאת: לירון

שלום, ברצוני לדעת האם אשכיו של תינוק כבן חודשיים עלולים להנזק משהייה ממושכת בנדנדה בעלת פלסטיק נגד החלקה בין הרגליים. בנוסף,האם נורמלי תופעה של התכווצות אשכים עקב קור( כנראה,כיוון שלאחר כיבוי המזגן וחימום הגוף המצב חזר לקדמותו)? תודה מראש, לירון

04/09/2009 | 16:12 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

סביר להניח שהנדנדה בטיחותית ולכן לא צריכה להיות בעיה, למרות שאני לא היצרן ולא אוכל להתחיב על כך התכווצות במצבי קור הינה מצב נורמאלי, בעצם מדובר ברפלקס פרימיטיבי שנקרא רפלקס קרימסטר הנועד להגן על האשכים במצבי קור. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים