הרטבת יום ולילה - ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

25/10/2016 | 15:01 | מאת: חגית

שלום רב, בתי בת 6 והיא מתאפקת הרבה במתן שתן במשך היום, במיוחד כשהיא עסוקה במשחק או בטלוויזיה וכו'...בעקבות כך יש מידי פעם בריחת חלק מהשתן בתחתונים. בלילה, למרות שאני משתדלת שהיא לא תשתה או שתשתה מעט החל מאחה"צ וגם לוקחת אותה תוך כדי שינה באמצע הלילה לשירותים, עדיין יש הרבה לילות שבורח לה שתן בלילה/בבוקר.היא ישנה חזק ולא מתעוררת גם כשבורח לה... ביקרנו אצל אורולוג ילדים,עשינו בדיקת אולטרסאונד וכן בדיקת שתן והכל תקין. בהמלצת האורולוג, שאמר שצריך קודם לטפל בהרטבות במשך היום - רכשנו שעון שמצלצל ומזכיר לה לגשת לשירותים כל שעה וחצי, בהתחלה זה עבד, אח"כ היא החלה להתעלם ממנו... אולי יש צורך בטיפול פסיכולוגי???? או טיפול מסוג אחר שיגרום לה להבין את חומרת המצב וההשלכות כשהיא מתאפקת ולא ניגשת לשירותים??

שלום רב הגישה תלויה בבגרות הילדה ועד כמה הדבר מפריעה לה. להתים השתנה לפי שעון כל שעתיים פותרת. לעתים יש מקוםפ לברור מעמיק יותר כגון מדידת לחצים בשלפוחית. לעתים ניסיון טיפול תרופתי. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים