מערכת מאספת כפולה בכליה שמאל

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

28/07/2014 | 15:01 | מאת: מיכל

שלום ד"ר. אני נמצאת בשבוע ה-26 להריון. בשבוע 22 ביצעתי סקירה שנייה והודגם מערכת מאספת כפולה בכליה שמאל. הרופא טען שאין מה לדאוג אבל המליץ בכל מקרה ללכת לייעוץ גנטי ולבוא לביקורת בעוד כ-3 שבועות. שחזרתי לביקורת הממצא עדיין היה ללא כל שינוי. חשוב לציין שכל הבדיקות שלי כולל גנטיקה ושל העובר לאורך כל הדרך יצאו תקינות! גם התפתחות הגדילה שלו. מעניין אותי עד כמה חשוב הייעוץ הגנטי במצב כזה? ואם יש לזה משמעות או השלכות על דברים אחרים? ** גיסתי נמצאת בשבוע יותר מתקדם ממני ואמרו לה את אותו דבר, היא לא בדקה. תודה רבה, רבה.

12/08/2014 | 17:40 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב, אני לא ראיתי את סקירות המערכות ולכן קשה לי לחוות דעה . אני מניח שאם הפנו אתכם ליעוץ כנראה שיש צורך בכך בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים