בדיקות שתן של תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

20/05/2014 | 16:40 | מאת: עידן

שלום, לאחר 2 אשפוזים בעקבות דלקות שתן ותוך כדי טיפול אנטיביוטי בצפורל עשינו בדיקת שתן והתקבלו התוצ' הבאות: URINE CULTURE NEGATIVE SG 1.00 SG LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 6.00 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE מובן לי שהבדיקה תקינה למעט SG שהוא נמוך מהטווח הרצוי, מה אומר ה SG שהוא 1 בבדיקה הנ"ל? תודה,

29/05/2014 | 14:31 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

משקל סגולי של השתן הינו ביטוי לריכוזיות השתן התלויה במצב הידרציה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים