אגן כליה מורחב

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

25/02/2014 | 11:37 | מאת: יעלה

שלום, לאחר הלידה נתגלה, די באקראי, אגן כליה מורחב בצד שמאל לבני. שלחו למעקב, כיום בן שנה ו-4, עד לאחרונה כל הבדיקות עברו טוב ובפעם האחרונה, היתה החמרה קטנה, מעולם לא היו לו דלקות בדרכי השתן והכליה עם האגן המורחב מתרוקן, אבל לאט יותר, יש לנו תור ל US נוסף, רק עד התוצאות, תוכל בבקשה להסביר לי מדוע יתכן צורך בניתוח, הבנתי שזה יכול להעלם מעצמו עד גיל שנתיים. לא עדיף לחכות אם ממילא המצב בסדר? בנוסף, תוכל בבקשה לפרט באוזניי, למרות שהרופא עשה זאת, אבל לא הבנתי הכל, מה הן שתי אופציות הניתוח, הבנתי שאחת ניתוח פתוח רגיל והשניה בלייזר, מה משך זמן האישפוז ההחלמה וסיכויי ההצלחה לכל האחת מהאופציות, תודה מראש

27/02/2014 | 16:17 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יעלה, אינדיקציה לניתוח במקרים אלו: החמרה משמעותית בהרחבה בבדיקות US , עדות לחסימה במיפוי כליות וירידה בתפקוד כליה. מדובר בשתי גישות: ניתוח פתוח וניתוח לאפארוסקופי (לא לייזר) בהצלחה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים