בן 5 עם שק אשכים ריק לסירוגין

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

15/01/2014 | 10:20 | מאת: מיטל

שלום ד"ר נאמן, בני כמעט בן 5 ומאז שנולד אני שמה לב ששק האשכים שלו ריק לסירוגין. בבדיקה אצל רופאי הילדים (2 רופאים שונים. אחת היא אורולוגית, השני נפרולוג) הם אומרים שאין בעיה עם האשכים עצמם, שהם ירדו בצורה תקינה, אבל הם עדיין 'עולים ויורדים' כל הזמן. האם התופעה ידועה? האם היא מצריכה טיפול? האם זו בעיה? למי פונים? המון תודה, מיטל

16/01/2014 | 18:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מיטל מדובר בתופעה מוכרת שנקראת אשכים ניידים = אשכים מובילים= אשכים רטראקטילים. אם האשכים רוב הזמן בשק ורק מידי פעם עולים בד"כ אין סיבה להמשך בירור. במידה והאשכים רוב הזמן אינם בשק או שאשך אחד או שנייהם קטנים יש לפנות לאורולוג לצורת בדיקה. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

16/01/2014 | 19:21 | מאת: מיטל

מנהל פורום אורולוגיית ילדים