היי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

28/12/2013 | 12:01 | מאת: חן

היי ד"ר הבת שלי בת שנה ו 9 חודשיים עשתה 2 דלקות שתן מגיל שנה ו 3 חודשיים עברה ציסטוגרפיה ששללה ריפלוקס ומיפוי כליות שהראה הרחבת אגן כליה משמאל עם הידרונפרוזיס והידרואורטר בגובהה uvj הומלץ לנו על ניתוח בגישה הפתוחה השאלה שלי אח ישנה אפשרות לבצע ניתוח כזה בגישה הלפרוסקופית ?! אשמח לתשובה

28/12/2013 | 18:43 | מאת: חן

יש לי המשך לשאלה בבקשה אם הניתוח מתבצע בגישה הפתוחה מה משך הניתוח וכמה זמן אישפוז

05/01/2014 | 11:22 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום חן, אענה על כל השאלות יחדיו. באופן עקרוני אני אורולוג ילדים במבצע את רוב הניתוחים בלאפארוסקופיה, אך ניתוח זה הייתי ממליץ לבצע בגישה פתוחה, מכיוון שיש את החשיפה הטובה ביותר והיכולת הטובה ביותר לבצע השתלה מחדש של השופכן. לגבי משך הניתוח והאישפוז כל מנתח מבצע את הדברים מעט אחרת , . משך הניתוח נע 2-4 שעות משך האישפוז 2-7 ימים , תלוי במנתח והעדפותיו. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים