שפתיים תחתונות מחוברות???

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

13/05/2009 | 10:33 | מאת: טלי

שלום, ביתי בת שנתיים וחודשיים עברה בדיקה שגרתית והרופא אמרה לי שיש לה בעיה שנקראת LABIAL ADHESION וממליצה על טיפול אסטרוגני אשמח לקבל קצת יותר מידע מה זה בדיוק אומר ואם כדאי לטפל עכשיו במשחות (נאמר לי שעלול להיסגר שוב) או לחכות שאולי זה יסתדר בגיל העשרה תודה

15/05/2009 | 17:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב ! לעיתים משחות האסטרוגן עוזרות והשפתיים נפרדות. לעיתים ניתן להפרידם בפעולה ניתוחית קצרה. לרוב אני ממליץ ראשית לנסות טיפול אסטרוגני. הסיכוי להצלחה תלוי גם בעובי ההידבקות. כמו כן יש צורך לברר אם אכן מדובר בהידבקות של הפשתיים בלבד. ממליץ לפנות לאורולוג ילדים/כירורג ילדים לצורך בדיקה בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים