מאמץ בעץ מתן שתן אצל תינוקות בת שבועיים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/12/2013 | 12:02 | מאת: איתי

ד"ר יקר שמי איתי ולי ולאשתי נולה בת לפני שבועיים וחצי. במהלך ההריון היו לה אגני כליות מודגשים וזה הסתדר לקראת סוף ההריון. הילדה ממש מתאמצת בעת מתן השתן, נהיית אדומה, נשימות קצת מהירות יותר וכן עושה קולות של מאמץ. בנוסף בפעמים שהחלפנו לה חיתול ראינו כי השתן יוצא בזרם חזק וקשתי, הכוונה כאילו הלחץ האטמוספרי בתוך צינורית השתן הוא גבוה יותר מהרגיל. האם יש קשר לאגני הכליות המורחבים והאם יכול להיות שפשוט הצינורית שלה קטנה מדי או הפתח קטן מדי ואז זה דורש מאמץ. ואן כן מה הפיתרון. וכמובן האם יכול להיות משהו אחר

12/12/2013 | 20:29 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, נדיר מאוד שבנות מתאמצות להטיל שתן . כאורולוג ילדים לעיתים קרובות אני רואה ילדים עם בעיות "נדירות" , מה שאת מתארת אכן נשמע נדיר. המצאות ההרחבה יתכן ורומזת על בעיה כמו מערכת מאספת כפולה אך לא בטוח. ללא ספק שאתם צריבים לפנות לאורולוג ילדים שיבדוק אותה. אשמח לבדוק אותה בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים