בעיה באשך אצל ילד בן אחת עשרה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/02/2024 | 22:38 | מאת: נעמה

שלום וברכה פרופסור, הבן שלי כיום בן 11, נולד עם אשכים טמירים שתוקנו בהיותו תינוק. בבדיקה אקראית אצל אנדוקרינולוג, הוא חשד במשהו ושלח אותנו לאולטראסאונד אשכים. להלן התוצאות;   אשך ימין: נפח:3.2סמ"ק. בעל מרקם אחיד. לא הודגם נוזל מסביב לאשך. ראש האפידידימוס בעובי תקין, בעל מרקם אחיד. ללא הרחבת ורידים ספירמטיים. אשך שמאל: נפח:3.8סמ"ק. תהליך היפראקואי עם גבול סדיר ללא וסקולריזציה בתוכו, בגודל כ0.5ס"מ. לייעוץ אורולוג. לא הודגם נוזל מסביב לאשך. ראש האפידידימוס בעובי תקין, בעל מרקם אחיד. ללא הרחבת ורידים ספירמטיים. הודגמה זרימה שווה ולא מוגברת בשני האשכים אני ממש חוששת מהממצא באשך שמאל. אודה לך מאד על עזרתך בפיענוח ואולי אף להגיע אלייך לבדיקה עם הילד תודה

שלום רב, אין אפשרות להתייחס לבדיקת ההדמיה ללא בדיקת הילד בברכה פרופ׳ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים