תדירות גבוהה במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/02/2024 | 17:24 | מאת: אילנה

שלום, * אתן קצת רקע: * בני אוטוטו בן 3 * בריא בד"כ * גמול יום ולילה מזה 8 חודשים * יש לו אח קטן בן 10 חודשים * עברנו דירה בספטמבר 23 והוא החליף גן * אביו נמצא במילואים מאז ה7 באוקטובר עד היום ועוד אין צפי שחרור בחודש האחרון, בני הולך לשירותים לעשות פיפי בתדירות גבוהה. זה יכול להיות גם 10-15 פעמים בשעה. הוא תמיד מודיע שיש לו פיפי ורץ לשירותים. לרב יוצא לו מעט פיפי ולעיתים אף טיפות בודדות. אציין שבלילה זה לא קורה, אלא רק ביום. ביצענו משטח לסטרפטוקוק שיצא שלילי ותרבית שתן שגם הכל תקין. קראתי פה בפורום שזה יכול להיות משהו התנהגותי שיושב על משהו רגשי ואין ספק שהילד עבר טלטלה רצינית עם המילואים של אביו וכל השינויים בשנה האחרונה.. השאלות שלי הן: 1. האם נדרשת בדיקה רפואית כלשהי נוספת? 2. אם אכן מדובר במשהו התנהגותי, האם ואיך אפשר לעזור לו? זה ממש מפריע לו בהתנהלות השוטפת. הוא לא מצליח לשחק, לראות טלוויזיה, לאכול בנחת... 3. איך יהיה נכון להגיב מהצד שלי? חוץ מלהגיד לו לעשות פיפי עד הסוף, לא למהר. האם עדיף להתעלם? תודה מראש!

09/02/2024 | 17:29 | מאת: אילנה

אוסיף רק שכשזה התחיל הוא כן היה עושה כמות נורמלית של שתן, אך ככל שהזמן עובר זה מחמיר - הוא הולך יותר פעמים ויוצא פחות פיפי בכל פעם.

שלום רב מצוער הפורופ לא אמור לתת אבחנות ודרך דרך ספציפית. לכן ממליץ שץץיעתי ראשיץ עם רופא הילדים בברכה פרופ׳ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים