כיס שתן - דפנות מעובים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

26/12/2023 | 11:58 | מאת: אדל

ד"ר שלום, בני בן השנתיים ו10 סובל מכאבי בטן, פנינו לרופא גסטרו שהפנה אותנו לאולטרסאונד בטן. בפירוט תחת הכיס שתן כתוב: מילוי חלקי, דפנות מעובים, לא הודגמו סעיפים. האם הכאבי בטן יכולים להיגרם כתוצאה מדפנות מעובים בכיס השתן? האם זה מסוכן? האם נדרש בירור נוסף? מציינת שהילד לוחץ ממש כשהוא עושה פיפי..

שלום רב, לא בטוח שזאת הסיבה לכאבי בטן. ראוי לבצע בדיקת שתן ולהגיע עם תוצאת בדיקת השתן והאולטרסאונד לאורולוג בברכה פרופ׳ לבנה

26/12/2023 | 13:01 | מאת: אדל

אשמח לדעת מדוע צריך לבצע בדיקת שתן? מה ניתן לראות שם? האם נשמע לך משהו שיכול להיות מסוכן?

מנהל פורום אורולוגיית ילדים