הרטבת לילה-בן 6

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

24/11/2013 | 07:20 | מאת: מירי

בני בן כמעט 6 ועדיין מרטיב בלילות. נוצר מצב שאם בעלי ואני שוכחים לקחת אותו ( כשהוא ישן..)בשעה מסוימת ( בסביבות 21:30-22:00)- הוא רטוב. לפעמים הוא מרטיב פעמיים בלילה. זה לא קורה כל לילה אבל כן מספר פעמים בשבוע. הוא ישן מאוד חזק ולעיתים רחוקות מתעורר בגלל ההרטבה. שוחחתי אם לא מעט חברות אשר ניסו את שיטת הפעמונית ולדבריהם (ואני קצת מסכימה)- שיטה זו לא כ"כ יעילה כי היא מעירה יותר את ההורים ולא את הילד. האם טיפול תרופתי יכול לעזור? האם יש צורך באבחון אורולוגי או שמספיק אבחון ע"י רופאת הילדים?

01/12/2013 | 17:34 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מירי, יש לי הרבה מה להגיד בענין. אני מנהל מרפאת הרטבת לילה בבית חולים מאיר כפר-סבא. לאחרונה התפרסם מאמר בעיתון מעריב לגבי נושא זה . שבוע שעבר היה אייטם בתוכנית טלווזיה בערוץ 2 בתוכנית אסיפת הורים לגבי הרטבת לילה והטיפול בהרטבה. לאחרונה התכנסנו מספר רופאים מובילים בארץ ונכתבו קוים מנחים לטיפול בהרטבת לילה, הפיתרון לתת פעמונית לכולם אינו פתרון נכון. לטיפול התרופתי בהחלט יש מקום ואפילו מקום מרכזי מאוד בטיפול. אני לא צריך לספר לך כמה זה מתסכל שילד נכנס לכיתה א ועדיין מרטיב. בזמן כתיבת הקוים המנחים הוסכם ע"י המומחים שהטיפול הראשוני בהחלט יכול להינתן ע"י רופא ילדים ובמקרים בהם הטיפול הראשוני אינו עוזר , במקרים בהם רופא הילדים אינו מטפל בהרטבת לילה או כל סיבה אחרת אפשר לפנות למרפאת מומחים להרטבת לילה המנוהלת ע"י רופא , כמו זו שאני מנהל במאיר , יש מרפאות כאלו גם במקומות אחרים בארץ. בברכה, ד"ר עמוס נאמן ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים