אשכים ניידים לילד בן 6 וחצי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/10/2023 | 14:00 | מאת: אורי

הבן שלי נבדק בקופת חולים וגם במדיקל והפנו אותנו לניתוח לקיבוע אשכים. בחוות דעת נוספת, נמסר לנו שאין כל מקום להתערבות כירורגית כי מדובר באשכים ניידים אשר יורדים בקלות לשק (גם ראינו זאת בעיניים), אלא מעקב בלבד. האם אשכים ניידים דורשים, בשלב וגיל זה, התערבות כלשהי? האם יש השפעה לכך שעושה רושם שהאשכים "רוב הזמן" נמצאים באיזור המפשעה (בבחינת השפעה על פוריות וכו')?

29/10/2023 | 14:19 | מאת: אורי

רק אוסיף ואציין שהרופא שהמליץ על ניתוח, ציין שהאשכים הם יחסית קטנים. הרופא השני ציין שמדובר בשני אשכים ניידים יורדים בקלות לשק האשכים ללא מתח. שק אשכים מפותח היטב לגילו. אין צורך בכל התערבות כירורגית וזהו ממצא מתאים לגילו ונורמלי לחלוטין.

שלום רב אשכים ניידים ברוב המקרים ייקבעו מעצמם בשק האשכים. לכן לא מומלץ על ניתוח אלא מעקב שנתי בברכה פרופ׳ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים