התייעצות לבני בן תשע וחצי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

05/10/2023 | 08:00 | מאת: תמר

שלום רב, בני בן תשע וחצי אובחן בגיל 5 באפילפסיה שפירה של גיל הילדות. לוקח כדור אוספולט לפני השינה מזה 4 שנים. השבוע שמנו לב בעלי ואני שלא ראינו אצל הילד זיקפת בוקר כבר המון המון זמן. זכור לנו שבגיל 4-5 היתה לו זיקפה קבועה בבוקר ולעתים בזמן מקלחת. נראה שהזיקפה לא קיימת מאז שהתחיל טיפול תרופתי. האם יש קשר? האם יש סיבות נוספות לכך שאין זיקפה כלל בגילו? בשיחה עם הורים לילדים בגילו הבנתי שזיקפה בגיל הזה היא חלק מההתפתחות המינית וכל הבנים של החברות שלי חווים זיקפה בעיקר בבוקר. מאוד מודאגים. אשמח לתשובה

שלום רב שלום רב לא ידוע לי ולא מצאתי בכתובים שתרפה זאת יכולה לגרום להעדר זקפות בוקר. ממליץ להתייעץ עם הנוירולוג המטפל בברכה פרופ לבנה

11/10/2023 | 14:31 | מאת: תמר

תודה על תשובתך. האם הגיוני שאין זיקפת בוקר בגיל 9-10? עקבנו בשבועיים האחרונים ולא ראינו כלל זיקפה. תודה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים