דלקת בשתן חיידק Proteus mirabilis

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

24/08/2023 | 14:27 | מאת: ענת

בת שנה וחצי, סבלה חום יומיים ללא תסמינים נוספים. בוצעה בדיקת סטיק חיובית והתחלנו טיפול בצפוויט , אחרי 5 ימים הגיעו תוצאות תרבית שתן שמראות הימצאות Proteus mirabilis העמיד לרוב האנטיביוטיקה. הילדה בדרך כלל בריאה, כבר ללא חום, חיונית, שותה אך אוכלת מעט מאוד. סקירות תקינות בהריון, מקרה ראשון של דלקת בשתן (ככל הידוע). מה הסכנות בחיידק כזה? מה נדרש לברר? האם יתכן שמסתתר משהו חמור בגלל התגלית הזו? אלו האנטיביוטיקות שנמצא רגיש אליהן- Ceftazidime, Amikacin, Ertapenem,Meropenem,Piperacill/tazobact היתר עמיד.

שלום רב, יעולות להיות גישות שונות. המלצתי אחרי שתחלים מהמחלה החריפה לבצע אולטרסאונד כליות ושלפוחית בברכה פרופ׳ לבנה

25/08/2023 | 17:34 | מאת: ענת

נעשה. עלול להיות נזק או מום כלשהו בגלל החיידק? איך לוודא שהיא נרפאה?

25/08/2023 | 17:40 | מאת: ענת

איך ניתן לטפל בחיידק כה עמיד?

מנהל פורום אורולוגיית ילדים