דפנות מעט מעובות וסילון שמאלי תקין

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

21/08/2023 | 10:58 | מאת: עידן

שלום, ילדי, בן 4 וחצי עוד מעט, זה כבר תקופה שיש לו סימני שתן בתחתון. אנחנו מעודדים אותו ללכת לשירותים מייד כאשר הוא מרגיש אבל זה לא תמיד עוזר. הוא גמול ביום כבר שנתיים אבל בלילה עדיין עם חיתול. לא בורח לו מלא, אבל בהרבה מקרים פשוט התחתון שלו יהיה עם עיגול רטוב. הרופאת ילדים שלחה אותנו לבדיקת שתן (כללי ותרבית) וus דרכי השתן. בדיקת השתן יצאה תקינה. תוצאות הus להלן: ״ כליה ימנית - באורך 7 ס"מ פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. כליה שמאלית - באורך 7 ס"מ פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. שלפוחית השתן - עם קיבולת רגילה, רושם, דפנות מעט מעובים. התקבל סילון תקין משמאל בלבד. שארית שתן – ההתרוקנות מלאה. ממצא אקרא- בשער הטחול טחולון 1.6 ס"מ. ״ אפשר הסבר מה הממצאים אומרים ? על מה דפנות מעט מעובות יכול להעיד ? מה זה אומר שרק הסילון השמאלי תקין ? לא יודעים אם זה מדאיג או לא ואם משהו מזה יכול להסביר את ההרטבות הקלות בתחתון. כאמור חוץ מתחתון קצת רטוב אין לו עוד סימפטומים. תודה רבה.

שלום רב לא רואה סיבה לדאגה הממצאים לא מדאיגים בברכה פרופ׳ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים