ממצאים באו״ס שבוצע לאור הרטבת לילה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

13/08/2023 | 10:26 | מאת: אנונימי

בת 5. או״ס בוצע בעקבות הרטבת לילה כמעט כל לילה בשנתיים האחרונות (הייתה לפני כן שנה יבשה). ממצאים: כלי כליה השמאלית כ- 8.9 ס"מ,חשד ל מערכת המאספת כפולה, פרנכימה שמורה, אין עדות ל הידרונפרוזיס , גודש קל. הכליה הימנית כ- 7.3ס"מ, פרנכימה שמורה, הידרונפרוזיס קל , אגן כ-7.5 מ"מ שלפוחית השתן עם קיבולת כ- 97.4 סס. לאחר התרוקנות 13 סס. לציין שבסקירות בהריון לא הוזכר דבר מזה. מה המשמעות והאם יכול להסביר הרטבה?

שלום רב התוצאות של בדיקת האולטרסאונד לא מסבירות את ההרטבה הלילית שהחלקה לפני כשנתיים. מבין שאין הרטבה יומית בברכה פרופ׳ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים