תחושה של רצון מתן שתן אך אין שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

06/06/2023 | 21:59 | מאת: גיא

שלום יש לנו ילד בן 5 וחצי בחודש האחרון הוא החל להתנהג באופן מוזר מעבר לפעמים הנורמלים שיש לו שתן והכל בסדר הוא הרבה פעמים (לרוב בשעות הערב והלילה) הולך לשירותים וטוען שיש לו פיפי ובעצם אין לו כלום הוא נעמד באסלה ולא יוצא כלום והוא מתאמץ להוציא שתן אז יוצא לו לפעמים טיפות ושאנחנו אומרים לו שאין לו פיפי כניראה אם לא יוצא פיפי אז הוא בוכה ואומר שיש לו שהוא מפחד שאם הוא יעזוב את השירותים הפיפי יצא לו . אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות אם זו בעיה רפואית או משהו התנהגותי חשבנו אולי כשיש לו זיקפה הוא חושב שזה פיפי ? 🤷🏻‍♂️.

שלום רב יתכן שזה התנהגותי אך ראוי לבצע בדיקת שתן כללית ורופא ילדים שיבדוק אם אין ממצא בפין או לפנות לאורולוג לילדים בברכה פרופ׳ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים