שאלה לקראת אולטרסאונד דרכי שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/05/2023 | 15:10 | מאת: ר"ב

שלום, בני בן ה9 עומד לעבור בדיקת אולטרסאונד של הכליות ודרכי השתן, והוא מוטרד מאוד מנושא העירום בבדיקה. הרקע לבדיקה היא הרטבת לילה מתמשכת. למעשה, רציתי לדעת האם בבדיקה זו בודקים גם את הפין שלו? והאם כשבודקים את דרכי השתן הוא יצטרך להוריד את התחתונים? בתודה מראש.

לא בודקים את הפין אבל בודקים את השלפוחית וגם לאחר התרוקנות ולכן יצטרך להפשיל במידה מסטיימת את התחתונים. תסבירי לבודק שהוא מבקש לא להפשיל לגמרי את תחתוניו. בברכה פרופ׳׳ לבנה

14/05/2023 | 20:34 | מאת: ר"ב

תודה רבה על התשובה המרגיעה. כל טוב.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים