בהמשך לשאלתי הקודמת- רפלוקס בשתן דרגה 5 דוצ

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

19/04/2023 | 10:19 | מאת: אורטל

הבן שלי בן שנה ומועמד לניתוח פתוח בגיל שנה ושלושה חודשים, עבר 2 זיהומים בכליות. רציתי לשאול זה הגיונישהאורולוג מחכה עם הניתוח עד לגיל שנה ושלושה חודשים ברפלוקס בדרגה זו ? לא ניתן היה לעשות את הניתוח הזה לפני גיל שנה? וע"י כך למנוע את הדלקות שהיו ואולי גם את הנזק שיש מצב שנגרם כתוצאה מכך..( עוד לא ביצענו מיפוי כליות כדי לדעת את הנזק )

20/04/2023 | 09:40 | מאת: אורטל

בנוסף, כתוב בבדיקת הציסטוגרפיה האחרונה שהרפלוקס הוא פסיבי מה זה אומר ?

שלום רב לרוב עם ניתוים פוחים של רפלוקס בדרגה 5 ממתינים מעבר לגיל שנה כדי שנפח השלפוחית יהיה מספיק גדול. בברכה פרופ׳ לבנה

שלום רב רפלוקס פסיבי - משמעותו רפלוקס שמודגפ במילוי השלפוחית. רפלוק אקטיבי - רפלוקס שמודגם בעת התכווצות השלפוחית בברכה פרופ׳ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים