שופכן ומערכת מאספת מורחבת

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

12/02/2023 | 12:29 | מאת: מאיר

שלום, בני, כיום בן 3 חודשים, נולד עם שופכן מורחב שמאלי (9 מ״מ) והרחבה בינונית של מערכת מאספת שמאלית. בבדיקות us נוספות אחרי הלידה ההרחבה של מערכת מאספת הפכה להיות קלה, והשופכן המורחב רק הדיסטלי, עדיין 10-11 מ״מ. אנחנו מטופלים באנטיביוטיקה מניעתית מהלידה. האם עם הממצאים הנ״ל יש הגיון בלהמשיך עם האנטיביוטיקה ? האם כדאי לבצע ציסטוגרפיה כדי לנסות לשלול ריפלוקס ואז יהיה ניתן להפסיק עם האנטיובטיקה באופן יותר וודאי? תודה.

שלום רב לפי התאור ראוי לעשות את כל הברור כדי לדעת מה האבחנה הנכונה ובהתאם הטיפול אם יש צורך להמשיך בטיפול אנטיביוטי או לא. בברכה פרופ׳ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים