בהריון שבוע 29 - ממצא - פין עקום ואשך אחד

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

07/11/2022 | 12:33 | מאת: מאיה

שלום פרופסור, אשמח להתייעץ בנוגע לממצא בדיקת סקירת מערכות מאוחרת. התבצעה בשבוע 29 ונמצא כי הפין מעט עקום, לא ברור אם השופכה במקום הנכון (נראה כי מעט נמוכה) ורק אשך אחד ירד (הוסבר כי למחצית התינוקות עדיין לא יורדים האשכים בשלב זה של ההריון ונקבעה סקירה נוספת עוד חודש). האם הממצא מדאיג? דורש סקירה מכוונת של אורולוג? מה הסיכוי שהשילוב של הממצא מעיד על בעיה חמורה במבנה איבר המין? בתפקודו? המון תודה!! מאיה

שלום רב כל הסקירות נעשות ע״י גניקולוגים ובעת הצורך הם מתיעצים עם בעלי מקצוע מתחומים שונים. הסבירות הגבוהה ביותר שמדובר במום שכיח בפין שנקרא היפוספדיאס. לרוב הוא מום בודד. שאר היעוץ צריך להינתן בצורה פרטנית בברכה פרופ׳ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים