הידרואורטרונפרוזיס מלידה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

04/11/2022 | 16:49 | מאת: עידן

שלום, נולד לנו ילד שאובחן (בסוף ההריון) עם אגן כלייה ושופכן מורחב. בus שנעשה יומיים לאחר הלידה נמצא : כליה ימנית תקינה. (ציך אורך 4.4 ס״מ). ללא הרחבה של מערכת מאספת. כלייה שמאלית - ציר אורך 4.3 ס״מ. הרחבה בינונית של מערכת מאספת משמאל. הרחבה ומהלך מפותל של שופכן שמאלי. נמדד בקוטר 9 מ״מ. שלפוחית השתן במילוי חלקי. התרוקנות מלאה. לסיכום : הידרואורטרונפרוזיס משמאל. קריאטנין אחרי הלידה : 0.66 הומלץ לנו על טיפול אנטיביוטי מניעתי של 80 מ״ג ליום של צפורל. ולחזור על הus בגיל 3-4 שבועות. האם הטיפול המניעתי הוא באמת נדרש לפי הממצאים ? ואם כן, האם 80 מ״ג זה לא הרבה מידי ? לתת אנטיביוטיקה לתינוק כל יום מלידה נשמע כמו משהו שעלול להשפיע על ההתפתחות שלו. תודה.

שלום רב המינון נקבע לפי המשקל אם יש הידרונפרוזיס והידרואורטר קשה ראוי לתת טיפול מונע עד שמבררים את הסיבה בברכה פרופ׳ לבנה

16/11/2022 | 11:16 | מאת: עידן

האם לדעתך תוצאת האולטראסאונד שציינתי מעידה על הידרונפרוזיס והידרואורטר קשה ?

מנהל פורום אורולוגיית ילדים