רפלוקס בדרכי השתן תינוק בן חודש וחצי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

10/06/2022 | 15:27 | מאת: אוראל

שלום הבן שי בן חודש וחצי אובחן מיד לאחר הלידה עם רפלוקס בשתן עשינו שוב אולטרסאונד השבוע ואלו התוצאות כליה שמאלית בגודל 5.3 סמ ימנית 4.5 סמ פרנכימה מעט מופחתת , יותר בקוטב העליון של הכליות הידרונפרוזיס ניכר דו צדדי . אגני כליה מורחבים , חוץ כלייתי בקוטר רוחבי 1.9 סמ שופכנים מורחבים דוצ עד לבסיס השלפוחית בקוטר עד 1.1 סמ . שלפוחית בקיבולת גדולה . האם הדבר מצריך ניתוח ? האם כבר נגרם נזק לכליות?

שלום רב, המידע שאתם נותנים הוא חלקי ואי אפשר לתת תשובות לשאלות שלכם. צריך לראות את הצילומים בהם אובחן הרפלוקס, צריך לראות תשובות בדיקות דם ולקבל עוד מידע. בברכה פרופ׳ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים