הצרות פיית השופכה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

06/01/2009 | 10:12 | מאת: קרן

בני בן ה-3 עבר לפני 3 שבועות תיקון חוזר להיפוספדיאס בפעם השלישית. כשבוע לאחר הניתוח היה נראה שמחלים יפה ושהניתוח יחסית הצליח. בשבוע השלישי בני התחיל להתלונן על כאבים בזמן מתן השתן והבחנתי שזרם השתן דק מאוד. פנינו שוב לרופא ואכן הבחין שפיית השופכה אכן צרה מאוד והזרם דק (כנראה מהצטלקות) נאמר לנו שכרגע מוקדם לנתח ויש לנסות להרחיב את החור באמצעות החדרה של היקומיצין לשופכה במשך כמה שבועות. אם לא יעזור יש לנתח אך הסיכוי שהניתוח יצליח לא גדול. שאלתי: האם אכן יש סבירות שהמשחה תעזור, האם יש סיכון בתקופת ההמתנה כיון שנראה שהכאבים גוברים(מהו מבחינתי מקרה חירום?) ומה עושים אם באמת ניתוח להרחבת הפייה אינו מצליח?

06/01/2009 | 13:19 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום קרן. אני בד"כ ממליץ על החדרת קצה השופרפרת כך שבעצם מבצעים הרחבה של הפתח. לשפורפרת משחת ההיקומיצין הקצה רחב ולכן לא ניתן להחדרה. מתאים לפעולה זו שפורפרת של משחת סינטומיצין או ג'ל עזרקאין עם אפליקטור (פלסטיק ששמים בקצה השפורפרת). להיקומיצין בלבד ללא ביצוע הרחבה אין השפעה משמעותית. מקרה חרום יכול להיות: 1. עצירת שתן , כלומר לא מצליח להטיל שתן בכלל או שיש רק טפטוף 2. זיהום בדרכי השתן המתבטא בחום במידה וניתוח להרחבה לא מצליח לעיתים צריכים חעשות ניתוח בשני שלבים שבשלב הראשון מביאים רקמה בריאה לאיזור ובשלב מאוחר יותר (כחצי שנה לאחר הניתוח) סוגרים מחדש ומסיימים את הניתוח.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים