מערכת מאספת כפולה ואגן כליה מורחב

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

13/08/2013 | 15:41 | מאת: אמא

שלום, לאחרונה גילו לביתי בת הארבע אגן כליה מורחב (1.4 סמ) באחת הכליות ומערכת איסוף כפולה בכליה השניה. נפרולוגי אמר לנו רק לעקוב אחרי העניין ולבצע אולטרסאונד נוסף בעוד חצי שנה. אשמח להבין מה המשמעויות של האבחנה והאם כדאי לפנות לחוות דעת נוספת ולא להמתין חצי שנה בלי לדעת מה קורה. בתודה מראש!

15/08/2013 | 10:49 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום. נשאלת השאלה מדוע בכלל בוצע US לילדה שלך . האם מכיוון שידוע כבר מהעבר על הרחבה , האם בגלל זיהום בדרכי השתן , האם בגלל כאבים או בכלל בגלל בעיה אחרת לחלוטין ומדובר בממצאים אקראיים. חשוב לזכור שצריך להתאים בין ממצאים המתקבלים מבדיקות שונות לבין התסמינים וההקשר הקליני. הרחבה של 1.4 ס"מ זה רק אחד המדדים שאני לוקח בחשבון כאשר אני מייעץ במקרים אלו , חשוב לראות גם אם יש הרחבה של גביעים , איך נראה הפרנכימה הכלייתית ועוד. מערכת מאספת כפולה זה ענין בפני עצמו, יש מקרים שאין לכך משמעות ויש מקרים בהם יש זיהומים חוזרים , חסימה של הכליה ועוד. הפניה לחוות דעת נוספת זה החלטה שלך , אם את סומכת על הרופא שנתן את חוות הדעת הראשונה אז אל תפני , אם את רוצה לשמוע עוד חוות דעת אז תפני לרופא נוסף. אשמח לראות אותה במידה ותחיליטי בכך בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים