אשך טמיר ילד בן 5- רוצים לדעת לגבי הליך כירורגי לבדיקת שאריות אשך טמי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/03/2022 | 09:43 | מאת: י'

בני בן 5, נולד עם אשך טמיר, אשר לא נצפה באולטרסאונד שעשינו לאורך השנים. גם כשהיה תינוק וגם לפני כשנה. הרופא המומחה בביה"ח אליו הלכנו לפני כשנה המליץ על ניתוח לווידוא שאין שאריות של האשך. מכיוון שהילד כבר גדול אנו רוצים לוודא שהניתוח לא יהיה לחינם כדי שלא יעבור את ההליך הטראומטי. האם יש דרכים נוספות לבדוק אם יש שאריות של האשך בגוף? יש אפשרות לקבל שמות של רופאים שמומחים בתחום זה?

שלום רב כאשר לא נמוש אשך צריך לודא אם קיים אשך או לא. אחת האפשרויות שהאשך נמצא בבטן ובדיקה לא יכולה להראות זאת וגם לא האולטרסאונד. במצב זה מומלץ לבצע בדיקה לאפרוסקופית. בברכה פרופ׳ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים