ילדה בת 8 צלקות בכיליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/12/2021 | 19:29 | מאת: שלי

שלום לבת שלי היו מספר דלקות ללא חום. היתה לה דלקת אחת עם חום. תפקוד כיליה 21 אחוז . מהמ שאני מבינה נדרשות דלקות רבות כדי להגיע לאחוז תפקוד נמוך כזה. שאלה נוספת- תוך כמה זמן מהזיהום עם חום ניתן לראות צלקת בכיליה? יכול להיות שתוך חודש רואים צלקת באולטרהסאונד?

שלום רב הבדיקה כדי לאבחן יור בודאות נוכחות צלקות זה לא אולטרסאונד אלא מיפוי. גם במיפוי יש סוגי בדיקות ואיני יודע איזה סוג עשו לילדתך. אם עשו DMSA ניתן לראות צלקות בכליה. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים