אולטרסאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

08/09/2021 | 23:43 | מאת: רינת

שלום בני בן 3 חודשים מהלך ההריון תקין . לא התגלו ממצאים חריגים בסקירות המערכות .ביצענו אולטרסאונד כליות ודרכי שתן עקב שוני קל באוזניים ואלו התוצאות כליה ימנית : בגודל 4.5 ס"מ, מבנה ומנח תקין, ללא עדות לגושים סולידיים. הודגמה הרחבה קלה של מערכת מאספת, אגן הכליה מורחב לכדי כ- 3.5 מ"מ. במערכת מאספת הודגמו מוקדים אקוגניים קטנים אחדים, יתכן בעקבות נטילת אנטיביוטיקה בעבר. כליה שמאלית : בגודל 4.8 ס"מ, מבנה ומנח תקין, ללא עדות לגושים סולידיים, אבנים או הדרונפרוזיס. הרחבת אגן הכליה קלה לכדי כ- 2.2 מ"מ. הפרדה קורטיקומודולרית שמורה בשתי הכליות. אין לזהות שופכנים דיסטלים מורחבים אשמח בבקשה לעזרה האם יש צורך בבדיקות נוספות ומה הסיכונים בהרחבה כזו חוץ מדלקות חוזרות בשתן ?

09/10/2021 | 14:41 | מאת: PM

שלום רב נקרא סה"כ תקין. אבל צריך לראות את הבדיקה עצמה וראוי שתקבלו את התשובה מהרופא שהיפנה את הילד לבדיקה בברכה פרופ' לבנה

שלום רב תשובת הבדיקה נשמעת תקינה. אבל ראוי לראות את הבדיקה ולקבל תשובה ממי שהיפנה לעשות את הבדיקה בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים