אולטרסאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

02/07/2021 | 12:05 | מאת: רבקה

שלום רב. ביתי בת שנה ו4 חודשים.נולדה פג במשקל 1.400. למעט זה הכל תקין. לאחרונה כול שבועים מעלה חום.פעם אחת נמצאה דלקת בשתן וכן סגירה של אזור הנרתיק שמטופלת ונפתחה במשחה הורמולנית. בבדיקות אולטרסאונד כליות ודרכי שתן.הבדיקות יצאו תקינות למעט בכליה הימנית רשום הודגמה הרחבה של המערכת המאספת עד כ0.5 סמ.אשמח להארותייך מה המשמעויות של זה? בתודה מראש

שלום רב הרחבה מינימלית זאת לרוב לא משמעותית. אבל את צריכה להתייעץ עם מי שהיפמה את הילדה לבדקיה בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים