ניתוח אנדוסקופי לתיקון ריפלוקס

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

04/05/2021 | 14:53 | מאת: יפה

שלום, ביתי בת 3.8 חודשים החל מגיל 1.9 נמצאת במעקב נפרולוגי . בעברה 3 זיהומים בדרכי שתן, האחרון בפברואר השנה. מאז על אנטיביוטיקה מניעתית בבדיקת cevus לפני שבועיים התגלה ריפלוקס דו צדדי דרגה 2. בנוסף כליה ימינית קטנה 6.1 סמ וכליה שמאלית תקינה 7.8 הנפרולוג בעד לההמשיך אנטיביוטיקה מונעת ואילו אורולוג בעד לנתח תיקון אנדוסקופי. האם תיקון זה מסוכן? מה סיכוי הצלחה? ובנוסף האם חייב לדעתך לבצע מיפוי כליות?

04/05/2021 | 14:55 | מאת: יפה

ביתי בת 3.8 שנים

שלום רב לא ברור גיל הילדה . אני מניח שגילה 3.8 שנים. לאור הסיפור אני תומך בהמלה של האורולוג. הפעולה עם הצלחות טובות בדרגת רפלוקס זאת. המיפוי חשוב אבל לא ישנה את ההחלטה. לגבי הסיכונים ראוי שיוסבר על המנתח\. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים