הדבקות עורלה תינוק - כיפה סגולה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

17/03/2021 | 23:07 | מאת: קארין

בני בן שנתיים לפני שנה היינו אצל אורולוג בגלל שהאשכים לא תמיד היו בשק. הבדיקה תקינה. והדבר הסתדר מעצמו. במהלך הביקור. האורולוג אמר שיש הידבקות של העור. ופשוט משך את האיבר מטה וקילף מן כמו לכלוך שהיה נראה שם. ללא אלחוש. לאחר מכן היה ממש אדום הפס שמתחת לכיפה והוא אמר שבמשך שבוע במקלחת להמשיך למתוח כדי שלא ידבק שוב ולמרוח משחה וכך עשיתי. במשך חודשיים לפחות היה ממש כמו דימום בפס שמתחת לכיפה. הלכתי לרופא ילדים כי זה היה נראה לי מוזר. אבל הוא אמר שהוא מכיר את הפעולה וזה בסדר מה שהרופא עשה. אולי רק מלבד העובדה שלא עשה אלחוש והתינוק צרח. מאז שהפעולה הזו נעשתה אני שמה לב שהצבע של הכיפה לא כמו שהיה לפני. הכיפה כולה לבנה ואילו בקצוות יש צבע סגלגל. עברה כבר שנה מאז ואני חוששת שלא קרה איזה נמק או משהו. או שככה הצבע פשוט של הכיפה וזה תקין. הקטע שסגול זה רק במקום אחד בכיפה קרוב לקצה. האם צריכה לבדוק משהו. האם בגיל הזה אמור לעמוד לתינוק ? רק פעמיים ראיתי שזה היה. או שהוא קטן? תודה

שלום רב כנראה הכל תקין אבל אם את חוששת תגשי לביקורת אצל האורולוג שטיפל בילד או לאורווג אחר. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים