בן שלי בן 6 וחצי מתן שתן בבוקר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

17/01/2021 | 06:57 | מאת: בטי

שלום שאלה אולי מוזרה אבל קצת מדאיג אותי. בני בן 6 וחצי בעבורו הרחבת אגני כליות, היה רק במעקב בלבד ללא צורך בטיפול. שאלה על מתן שתן ראשון בבוקר הוא אף פעם לא יכול לעשות פיפי ולהגיע לאסלה.בבוקר כאשר יש זקפה הזרם שלו כל כך חזק ומגיע ממרחק ארוך שהוא חייב לעמוד 2 מטר מאסלה כדי בתקווה להגיע ואם הוא מנסה לכוון אם היד אז מרגיש כאבים.שתן מגיע כמעט לתקרה בהגזמה כמובן. וזה רק בבוקר. השאלה אם זה נורמלי ?והאם זה ששתן יוצא במקביל לזקפה של הבוקר זה נורמלי? האם דורש בדיקה פיזיקלית? תודה

שלום רב כדאי שייבדק ולשלול שפתח השופכה לא צר בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים