מערכת מאספת כפולה לילדה בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

06/01/2021 | 12:03 | מאת: רינת

פרופ' פנחס שלום רב, לפני כ-5 חודשים ילדתי ילדה מדהימה אשר נמצא כי בכליה הימנית יש לה מערכת מאספת כפולה (דבר שנמצא עוד במהלך ההיריון). כרגע התבקשנו לבצע אולטרסאונד על מנת לקבל החלטה האם יש צורך בניתוח וכיצד להמשיך טיפול. ביצענו אולטרסאונד ולהלן תוצאותיו: הכליה השמאלית כ-5.4 ס"מ, פרנכימה שמורה, אין עדות להידרונפרוזיס. הכליה הימנית כ-5.7 ס"מ, נצפתה מערכת מאספת כפולה, פרנכימה שמורה, אין עדות להידרופרוזיס, אגן הכליה כ-2.8 מ"מ מערכת התחתונה. שלפוחית השתן עם קיבולת בינונית. אשמח לחוות דעתך והמלצה על המשך טיפול.

שלום רב הפורום לא יכול לתת המחתות טיפול. ההתיחסות יכולה להיות באופן כללי למערכת שתן כפולה. ממצא שכיח יחסית. ישנם מצבים ששכיחים יותר במערכת כפולה כגון זרם שתן חוזר וחסימה. ליעוץ פרטני צריך לראוך את הצילומים. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים