תסביב הפין כ- 60 מעלות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

21/10/2020 | 08:36 | מאת: חן

שלום, בן שנה ושלושה חודשים, לאחר ייעוץ אורולוג אובחן עם תסביב של הפין בזווית של כ- 60 מעלות (ללא בעיות נוספות). הוסבר לנו ההליך הכירורגי במידה ונרצה לתקן. אנחנו מתלבטים מאוד באם לנתח (שכן מדובר בניתוח קוסמטי) אך כמובן לא מעוניינים שזה יגרום לבעיות נפשיות או תדמיתיות של הילד לכשיגדל. האם זווית סיבוב של 60 מעלות נהוג להמליץ על ניתוח? האם זה שכיח זווית כזו ואיך זה יראה בעתיד? אשמח לעצה על מנת לקבל החלטה. תודה

שלום רב סיבוב של 60 מעלות נחשב משמעותי. הדבר עלול להפריע לילד שיטיל שתן לצד. המלצתי במצב זה לבצע ניתוח בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים