ניתוח UPJ

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

18/03/2013 | 21:10 | מאת: דנה

שלום רב, 1. ברצוני לדעת מאיזה גיל כבר אין שום קושי טכנית לבצע ניתוח לפרוסקופי. 2. מדוע ישנם רופאים שעדיין מנתחים בשיטה הפתוחה. מה החסרונות של הניתוח הלפרוסקופי לעומת ניתוח פתוח? וההיפך - מה החסרונות של ניתוח פתוח לעומת לקרוסקופי? תודה רבה

27/03/2013 | 09:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דנה , האמת שאני קצת "משוחד" מכיוון שאני מבצע ניתוח לתיקון UPJ בכל גיל ותמיד בגישה לאפארוסקופית. אני חושב שזה השיטה הנכונה לביצוע הניתוח והשיטה שאני למדתי בארה"ב ומאז מבצע את הניתוח בגישה לאפארוסקופית. את יכולה לקרוא מאמר זה שכתבתי http://wikirefua.org.il/index.php/%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D_-_Laparoscopic_surgery_in_pediatric_urology עם זאת ישנם עדיין מנתחים בארץ שמבצעים את הניתוח בגישה הפתוחה. כיום אני משמש יו"ר חוג לאורולוגית ילדים ואני מכיר אישית את כל המנתחים שמבצעים ניתוח בגישה פתוחה ולדעתי הם רופאים מצוינים שמבצעים את הניתוח בצורה מעולה חג שמח ובהצלחה ד"ר עמוס נאמן

10/04/2013 | 11:14 | מאת: דנה

תודה רבה!קראתי את המאמר, באמת מעניין. אך עדיין אנחנו מאוד מבולבלים כי שני רופאים נתנו לנו אינפורמציה שונה. הילד שלנו בן שנתיים, אמור לעבור ניתוח UPJ. היינו אצל שני רופאים עם גישות שונות. האם ייתכן שבניתוח פתוח משך האשפוז והחחלמה בגיל הזה זהה לניתוח בגישה לפרוסקופית. זה נשמע לנו קצת מוזר..מהו לדעתך במשך כל אחד מהניתוחים: 1. משך האשפוז 2. משך ועוצמת הכאבים 3. משך ההגבלה מפעילות גופנית וגם: 4.מה הסיכוי באחוזים שבניתוח UPJ לפרוסקופי יהיה יהיה מעבר לניתוח פתוח? 5. מדוע המנתח בגישה הפתוחה הביע חשש מניתוח לפרוסקופי? האם זה בגלל שבאמת יכולים להיות יותר סיבוכים ואחוז הצלחה יותר נמוך לטענתו, או שאם הניתוח מתבצע בידיים מיומנות החששות פוחתים או לא קיימים? תודה רבה וסליחה על השאלות הרבות

17/03/2015 | 18:55 | מאת: חגית אזרזר

ביתי בת שלוש וחצי צריכה לעבור את הניתוח בעוד שבועיים. השיטה היא פתוחה... כמה ימים היא תסבול מכאב ? כמה זמן תצטרך להיות במיטה?

מנהל פורום אורולוגיית ילדים