פתח שופכה שאינו במרכז הגלאנס.

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/04/2020 | 21:36 | מאת: יונת

שלום רב, בני בן חודשיים. לאחר ההחלמה מברית המילה שמנו לב כי פתח השופכה אינו במרכז ה- glans penis, אלא מעט לטרלי לקו האמצע. מדובר רק במילימטרים ספורים, אך די בכך כדי שיבלוט לעין (לא שמנו לב כיצד נראה טרם המילה). יש לציין כי הוא נותן שתן היטב. שאלתי היא, האם יש לעניין חשיבות כלשהי מעבר להיבט הקוסמטי? ואם הבעיה היא קוסמטית בלבד - האם צפוי שהעניין יחמיר/ישתפר עם הגדילה? מבחינת נראות, העניין מעסיק אותי בעיקר כיוון שאני לא רוצה שיווצר מצב שהדבר יפריע לו לכשיתבגר. תוהה אם נדרש תיקון במצב שכזה, ובמידה וכן - באיזה גיל נהוג לעשות זאת ובמה זה כרוך (גם מבחינת סיכונים). תודה!

שלום רב נדיר שזה ייגרם בגלל המילה ובעיקר אם המילה עברה ללא בעיות ובעיקר דימומים חריגים. ראוי לבדוק את הילד בסביבות גיל 4-6 חודשים. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים