כאבי ואי נוחות באזור הפין והאשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

25/02/2020 | 22:53 | מאת: מוטי

שלום דוקטור ילדי בן 4.5, לפני 8 חודשים לערך בני עבר פעולה להרחבת פי השופכה "מיאטוטומי" , לפני כמה חודשים הילד התחיל לחוש כאבים בילתי מוסבירים בחיבור שבין האשך לפין, לאחר התייעצות ביצענו הרחבה נוספת של פי השופכה אבל הכאבים לא עברו. יש לציין כי הכאבים הולכים וחוזרים במהלך היום, ומלווים בתסמינים של נוספים כגון כאבי בטן , עצירות לעיתים , אי נוחות ואי שקט מתמשך. ביצענו אולטראסאונד כליות ושלפוחית השתן ואין ממצא חריג. תוצאת בבדיקת שתן urine culture הייתה "צמיחה דלה," ובשתן כללי אין ממצא חריג. . עןד אציין כי לאחר מתן שתן ישנה רגיעה של הכאב אשר חוזר לאחר מספר שעות. הכאב והאי נוחות משבשים את שגרת יומו של הילד דבר הגורם לתסכול מתמשך מזה מספר חודשים. בקריאה לא מקצועית נראה כי לילד את כל תסמינים של דלקת כרונית בערמונית, אבל כל התייעצות שללה את האפשרות לאור גילו הצעיר. האם ישנה בדיקות נוספת שעלינו לעשות? נשמך ליעוץ 🙏 אודה על תשובתך🙏

שלום רב לא מכיר דלקת בערמונית בגילים אלה. ראוי לבדוק את הילד בבר3כה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים