דחיפות בצורך במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

04/09/2019 | 15:29 | מאת: טל

שלום, בשבוע האחרון בני בן ה-6 התחיל ללבוש תחתוני בוקסר במקום תחתונים רגילים. במקביל אני שמה לב שפחות או יותר מאותו הזמן הוא התחיל לרוץ יותר לשירותים (פיפי). בדר"כ היתה לו נטייה להתאפק עם הפיפי, אבל נראה כי בזמן האחרון לא מצליח להתאפק וכשיש לו הוא חייב לעשות. האם יכול להיות קשר בין זה שהחלפנו לו את סוג התחתונים לצורך לעשות פיפי?

שלום רב תכיפות בהטלת שתן שכיחה בגיל זה. אין לזה קשר לסוג התחתונים. השאלה אם קורה רק ביום או גם בלילה? והאם התופעה מפריעה לילד. אם ההתשובה לשאלות היא חיובית ראוי לעשות בדיקת שתן כללית ותרבית. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים