פין חבוי לילד בן שנתיים וחודשיים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

25/07/2019 | 20:05 | מאת: נועה

שלום רב, לבני יש פין חבוי מאז שנולד. כאשר היה בן שנה+ בערך הלכנו לביקורת אצל אורולוג. הוא ראה שהעור נדבק מסביב לפין והוא שחרר לו את זה. מאז אנחנו מקפידים למתוח את העור בכל החתלה אך יש לי חשש שאולי בכל זאת יש עדיין הידבקות קטנה. האם זאת יכולה להיות סיבה לכך שעדיין יש פין חבוי? ובכלל - עד איזה גיל מומלץ להמתין לראות אם התופעה חולפת? מתי כדאי לחזור לאורולוג לבדיקה נוספת?

שלום רב תופעה של פין חבוי - קבור שכיחה מאד. לרוב חולפת בין שנה לשנתיים כשהילדים מתחילים ללכת ולרוץ והשומנים ליד הפין נספגים. אבל לעתים יש עודף עור לאחר המילה ובמצבים אלה הפין נסתר לא בגלל שהוא קבור בשומנים אלא בגלל עודף העור. במצב זה שכיח הידבקויות העור לראש הפין. בברכה פרופ' לבנה

25/07/2019 | 21:31 | מאת: נועה

תודה רבה על התשובה המהירה! אז אם בני כבר בן שנתיים וחודשיים...מומלץ לגשת לניתוח? מה עושים?

מנהל פורום אורולוגיית ילדים