קיבולת קטנה שלפוחית שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

06/06/2019 | 18:41 | מאת: שני

שלום רב, מאז ההריון אובחן אצל התינוק שלי הרחבה קטנה באגני הכליות של עד 10 מ"מ בצד שמאל. בתוצאה האחרונה של גיל חצי שנה רשום "קיבולת קטנה של שלפוחית השתן" מאז שהוא תינוק בן יומו אני מרגישה שהוא לא עושה הרבה פיפי וממש מודאגת מהעניין כל יום מחדש. האם יש קשר לנושא? מהן ההשלכות של קיבולת קטנה? האם זה דבר שיכול להסתדר עם הזמן או שזה לכל החיים? אשמח אם תענה על כל שאלותיי! תודה מראש

שלום רב כדי לקבוע כי הקיבולת קטנה לפי אולטרסאונד צריך להיות בטוח שהשלפוחית היתה במילוי מקסימלי וזה לא פשוט בתיונוק בגיל 6 חדושים. אני מניח שאתם במעקב אורולוג ו/או נפרולוג ותתייעצי איתם על הדרך לאמת ממצא זה. יש מספר דרכים והחלטה באיזו דרך לבחור לשיקולי הרופא המטפל. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים